Огласна Табла

Успешно завршена феријална практика

Учениците од трета година при СОСУ „Илинден“-Илинден и ова лето успешно ја реализираа феријалната практика во компаниите со кои се потпишани Меморандуми за соработка. Феријалната практика во траење од десет работни дена се реализираше во погоните на компаниите Витек Македонија, Кемет Електроникс, Ван Хол и Мепсо А.Д. Училиштето изразува голема благодарност до овие компании за…

Повеќе →

feit

ФЕИТ – КУРС ЗА CYBER SECURITY (ОСНОВНО НИВО)

Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје организира курс за “Cyber Security” кој е наменет за оние кои немаат предзнаења во оваа област па тоа го прави погоден за средношколци, посебно оние кои доаѓаат од стручните електротехнички училишта. Според соработката која е потпишана помеѓу нашето училиште и Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје,…

Повеќе →

дипломирање

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДИПЛОМИ

Се известуваат  редовните и вонредни ученици кои завршија четврта година во учебната 2017/2018 година, дека на ден 14.08.2018 (вторник) во просториите на училиштето во 11.00 часот ќе се доделат дипломите за завршено средно образование. Управата на училиштето им честита на  матурантите, им посакува многу успех во понатамошното образование на оние кои ќе продолжат со понатамошна дообразба…

Повеќе →

известување за полагање државна матура во августовски уписен рок

Почитувани матуранти, СОСУ „Илинден“ ве известува дека полагањето на екстерниот дел од државната  матура во августовски рок ќе се полага во средното училиште „8 Септември“ во Автокоманда во следниве термини: 13. 08.2018 – англиски јазик 14.08.2018 – македонски јазик 15.08.2018 – историја и бизнис 16.08.2018 – математика Напомена:  Сите испити се со почеток од 10…

Повеќе →

СОСУ”Илинден”-Илинден на „Trash Fashion“

Под реден број 7 на седмата по ред манифестација Trash Fashion Macedonia 2018 тимот во состав: Мартина Бојковска,Мариана Ивановска,Ангела Тодоровска и Јована Крстиќ под менторство на професор Марија Зоксимовска, со моделот под наслов „Ѕвонатела“ изработен само од пластични шишиња ја освоија специјалната награда за тимот кој реупотребил најмногу ПЕТ амбалажа и изработил нај креативен модел…

Повеќе →

meti5001

ПОСЕТА НА КОМПАНИЈАТА „ЏОНСОН МЕТИ“

На 24.04.2018 учениците од I-1 клас ја посетија компанијата Џонсон Мети. Учениците првично посетија задолжителна обука за безбедност при работа и за безбедно движење, а потоа имаа можност да го разгледаат производствениот процес. Посетата се реализираше како резултат на претходно потпишан Меморандум за соработка помеѓу градоначалникот на Општина Илинден м-р Жика Стојановски и менаџментот на…

Повеќе →

pred

Организирани предавања од ФЕИТ, АРМ и универзитетот од Нова Горица

СОСУ „Илинден“-Илинден за своите ученици – матуранти во периодот од 23.04-27.04.2018 година организираше предавања и презентации од страна на Факултетот за електротехника и телекомуникации,  АРМ (Воена Академија) и универзитетот во Нова Горица-Словенија. Целта беше на нашите ученици, а дел од нив и идни студенти,  поблиску да им се претстават можностите кои ги нудат за студирање…

Повеќе →

БЕНДОТ НА СОСУ „ИЛИНДЕН“ ПРВ ВО СКОПСКИОТ РЕГИОН

На 28.04.2018 година во Гимназијата „Јосип Броз Тито“-Скопје се одржаа  градските натпревари на средните училишта организирани од Здружението на музички педагози на Р.Македонија каде и нашето училиште зема учество во две категории: најдобар глас, оркестри/бендови. Во категоријата музички бендови Бендот на нашето училиште, под менторство на проф. Јовче Петковски ,  ја освои првата награда со…

Повеќе →

УСПЕШНО ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА СОСУ „ИЛИНДЕН“-ИЛИНДЕН НА ДРЖАВНИТЕ НАТПРЕВАРИ НА „НАРОДНА ТЕХНИКА“

На овогодинешните натпревари на млади истражувачи од Р.Македонија-Наука на млади што по 54 пат се одржа во Струмица, СОСУ „Илинден“-Илинден учествуваше со 3 натпреварувачи. Ученикот од IV-1, Кристијан Милошевски со својот проект „ИЗРАБОТКА НА МАКЕТА НА ЦЕПАЛКА ЗА ДРВА“ под менторство на професорот Игор Атанасов го освои 2-то место и се закити со сребрен медал.   На натпреварот земаа учество и…

Повеќе →

bg_img_20

ИНФОРМАЦИИ ЗА УПИС

Брошура СОСУ Илинден Наставни планови  

Back to Top